top of page
Search
  • ssejdovic

Dijalog u napretku anticiganizma za Bijelo Polje i Berane


Inspirativna Razmjena Ideja:

Učesnici radionica i seminara, predstavnici lokalnih institucija, aktivisti i medijatori, okupili su se kako bi zajednički radili na jačanju svijesti o izazovima s kojima se suočava romska i egipćanska zajednica. Fokus događanja bio je na konkretnim koracima prema smanjenju Anti-ciganizma i stvaranju inkluzivnijeg društva.


Saradnja S Lokalnim Institucijama:

Centralna tema radionica bila je saradnja s lokalnim institucijama. Zajednički sastanci s predstavnicima zavoda za zapošljavanje, centra za socijalni rad i škola omogućili su razgovor o ključnim pitanjima i identifikaciju potreba romske i egipćanske zajednice u Bijelom Polju i Beranama.

Medijatori - Most između Inicijative i Lokalnih Institucija:



Uloga medijatora u uspostavljanju i održavanju dijaloga između organizatora i lokalnih institucija bila je ključna.


Njihov angažman i posredovanje doprinijeli su uspostavi otvorenog i konstruktivnog dijaloga, prevazilaženju predrasuda i jačanju zajedničke vizije za buduće korake.

Potpora Lokalnih Medija:

Održane radionice i seminari privukli su pažnju lokalnih medija koji su aktivno pratili događanja. Medijsko praćenje doprinijelo je širenju svijesti o potrebama i izazovima romske i egipćanske zajednice te podizanju razine informiranosti među građanima Bijelog Polja i Berana.

Pozitivne Reakcije Učesnika:




Učesnici su istaknuli vrijednost ovih događaja, izražavajući zadovoljstvo stvorenim prostorom za otvoren dijalog i razmjenu ideja. Postignuti dogovori i zajednički planovi postavljaju temelje za daljnje korake prema stvaranju inkluzivnijeg društva.

Planovi za Budućnost:

NVO "Romsko Vrijeme" najavila je daljnje aktivnosti i suradnju s Bijelim Poljem i Beranama. Planiraju se dodatne radionice, obuke i medijske kampanje kako bi se postigle održive promjene na lokalnoj razini i podržala socijalna inkluzija romske i egipćanske zajednice.

Ove radionice i seminari nisu samo događaji, već predstavljaju temelj za daljnju suradnju i izgradnju mostova razumijevanja. Plužine su postale epicentar pozitivnih promjena, otvarajući vrata prema društvu jednakih šansi i inkluziji za sve.

3 views0 comments
bottom of page